5PUANtiye
Geri Dön

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE YÖNELİK AYDINLATMA METNİ

5PUANTİYE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ REKLAM HİZMETLERİ PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (“5PUANtiye”) olarak siz değerli ticari müşterilerimizin kişisel verilerinin korunmasına önem veriyor ve sizleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında bilgilendirmek istiyoruz.

Yürütmekte olduğumuz tüm Kişisel Veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili mevzuatta aranan tüm yükümlüklere ve ilkelere uygun hareket etmekte ve Kişisel Verilerinizin güvenli bir şekilde işlenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerini almaktayız. Daha detaylı bilgi için “5PUANtiye Kişisel Verilerin Korunması Politikası” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz .

Kişisel Verilere ilişkin mevzuat ve uygulamamız kapsamındaki değişiklikleri internet sitemizin ilgili sayfasından her zaman takip edebilirsiniz.  Gizliliğinize önem veriyorsanız bu sayfayı düzenli olarak ziyaret ediniz. Kişisel Verilerin İşlenmesine Yönelik Aydınlatma Metni’ni okuyup, kabul etmiyorsanız Internet Sitesi’ni ve hizmetlerini kullanmaya devam etmemeniz gerekmektedir. Amacımız kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları ve haklarınızı kanundan kaynaklanan nedenleri  ile ilgili sizleri aydınlatmak ve bilgilendirmektir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ YÖNTEMLERLE VE HUKUKİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

KVKK gereğince, aşağıda sayılanlar kanallar vasıtasıyla, 5PUANtiye Internet Sitesi’ni ziyaret ederek, üyelik sözleşmesini okuyarak, açık ve serbest iradenizle kabul ederek şirketimizin hizmetlerinden faydalanmak suretiyle tarafınızca doldurularak verilen kişisel verilerinizi otomatik  yahut otomatik olmayan yollarla, sesli, sözlü, yazılı veya elektronik şekilde bizimle temasa geçmeniz halinde toplamakta ve işlemekteyiz:

· 5PUANtiye ile iş ortaklığı yaptığımız sair internet siteleri(“İnternet Siteleri”), mobil ve sair uygulamalarımız ve diğer tüm çevrim içi mecralar (“Medya Araçları”) üzerinden veya İnternet Sitelerinde cihazlarınızla iletişim sağlayan 5PUANtiye yahut aşağıda belirlenen şekilde üçüncü kişilere ait çerezler (“Çerez”) kanalıyla,

· Çeşitli sosyal medya kanalları üzerinde 5PUANtiye adına işletilen hesaplar (“Sosyal Medya”) kanalıyla,

· E-posta adreslerimiz (“E-posta”) üzerinden yürütülen yazışmalar, 5PUANtiye’ye sair amaçlarla gönderilen kısa mesajlar (“SMS”) veya multi medya mesajları (“MMS”) dahil sair iletişim yöntemleri ile her türlü iletişim araçları (“İletişim Araçları”) kanalıyla,

· 5PUANtiye’nin hizmet verdiği yahut hizmet aldığı iş ortakları, üretici firmalar veya hizmet/ürün tedarik ettiği firmalar gibi üçüncü kişiler kanalıyla.

Ek olarak 5PUANtiye’yi ziyaret ettiğinizde bazı bilgileri otomatik olarak toplayabiliriz. Bu bilgiler arasında IP adresiniz, hizmetlerimize eriştiğiniz tarih ve saat, kullandığınız cihazın bilgileri, kullandığınız tarayıcı türü ve dili gibi bilgisayarınızın işletim sistemi hakkındaki bilgiler vardır. Tıklamalar ve size gösterilen sayfalar hakkında da bilgi toplayabiliriz.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?

Kişisel Verilerinizi aşağıda sıralanan amaçlarla işlemekteyiz:

  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile maliyet azaltımı, kaynakların verimli kullanımı gibi meşru menfaatlerimizi korumak amacıyla
  • Katıldığınız yarışmalar, deneme ürün kampanyaları ve Sosyal Medya kanalları gibi vasıtalarla sizin alenileştirdiğiniz Kişisel Verilerinizi de ayrıca bir daha rızanız aranmaksızın KVKK kapsamında izin verilen ölçüde
  • Etkinlikler kapsamında, sizi davet edebilmemiz, size bilgi verebilmemiz, iş ortaklığı yaptığımız markalar hakkında sizlere bilgi verebilmemiz, amacıyla sözleşmenin ifası ve meşru menfaatlerimiz doğrultusunda,
  • Siz paydaşlarımız ile hukuka uygun bir iş birliği sağlanması amacıyla, profilinizin incelenmesi, değerlendirilmesi, kapsamında şirketimizin hukuki yükümlülükleri, sözleşmenin ifası ve meşru menfaatlerimiz doğrultusunda.

Yukarıdaki kanallardan, yine yukarıda ifade edilen yöntemlerle toplanan Kişisel Verilerinizi açık rızanızı almamız halinde:

  • İnternet reklamcılığı, hedefleme ve yeniden hedefleme, çapraz  kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatların sunulması amacıyla işlenmesi, bu amaçla Çerez kullanılması, tercihlerinizi ve son ziyaret ettiğiniz ya da Yorum ya da içerik paylaştığınız ürünleri göz önünde bulundurarak başka ürünlere yorum bırakma, deneme ürün kampanyalarına katılım önerileri ya da  ticari tekliflerde bulunulması,
  • İnternet Sitelerimizden nasıl haberdar olduğunuzu belirlemek, tekil kullanıcı kaydı üzerinden anonim olmayan trafik istatistikleri oluşturmak, İnternet Sitelerini ziyaretinizi daha keyifli hale getirip İnternet Sitelerinin kullanımını ve işlevselliğinin arttırılması, İnternet Sitelerini ziyaretiniz esnasında sizi tanımak ve beklentilerinize ve ilgi alanlarınıza uygun hale getirilmiş içerik ve kişiselleştirilmiş tarama imkânı sağlanması amacıyla işlenmesi, bu amaçla Çerez kullanılması,
  • Satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak başta sizlere özel reklam, kampanya, avantajlar ve diğer faydaların sunulması ve sair pazarlama ve CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) çalışmalarının yürütülmesi amacıyla işlenmesi, bu amaçla çerez kullanılması,
  • Yeni ürün ve hizmet modellerinin oluşturulması amacıyla işlenmesi, bu amaçla çerez kullanılması ve elektronik ticari ileti onayınızın elde edilmesi halinde,
  • Elektronik ticari iletilerin (kampanya, e-bülten, müşteri memnuniyet anketleri, ürün ve hizmet reklamları gibi) gönderimi,
  • Deneme Ürün Kampanyasında kazanılan ürün, hediye ve promosyon ve sair dergi/süreli yayın gönderimi,
  • Kurumsal iletişim ve bu kapsamda sair etkinlik ve davetlerin düzenlenmesi ve bunlar hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla işlenebilmektedir.
  • Ürün değerlendirmeleri hakkında : Üyelerimizin yorum, puan, değerlendirme ve siteye yükledikleri diğer görsel ve işitsel içerikleri (video, fotoğraf, ses kaydı vs..) Internet Sitesi’ne üye olurken belirledikleri Kullanıcı Ad’ları ile sitede yer alacaktır. Bu içerikler İş birliği yaptığımız 3. Kişilerle (şirketler, markaların sahibi firmalar) ile anonim bir şekilde raporlanmaktadır, yorum ve içerikleriniz Anonim bir şekiled paylaşılmaktadır. İşlenen verilerden ürünlere yapmış olduğunuz yorumlar reklam/pazarlama alanı, e-ticaret sitelerinde ilgili ürünlerin sayfalarında yorum olarak aktarılacaktır. Yorumlarınızın yayınlanmama / aktarılmama hakkı 5PUANtiye’de saklıdır.

Ürün yorum ve puanlamasını tamamladığınızda değerlendirmenizin ve Internet Sitesi’ne yüklediğiniz içeriklerin web sitelerimizde ilgili ürün sayfasında, mobil uygulamalarımızda, sosyal medya hesaplarımızda ve sosyal medya uygulamalarımızda veya ilgili marka ya da iş ortağının web sitesinde, ya da ilgili marka ve ürünün satış noktalarında (online/çevrim içi & offline/çevrim dışı) görüntüleneceğini kabul etmiş olursunuz. Değerlendirmelerin amacı, denediğiniz ürün hakkında diğer üyelerimizi ve olası tüketicileri bilgilendirmektir. Herhangi bir ürün değerlendirmesinin yardımcı olup olmadığını belirtmeniz halinde bu geri bildirimi diğer üyelerden gelen geri bildirimle bir araya getirerek ürün değerlendirmelerini sıralamak ve öncelik sırasına koymak için kullanırız.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE VE/VEYA YURTDIŞINA AKTARILMASI

Kişisel Verileriniz KVKK Madde 5’te belirtilen işlenme şartlarına uygun olarak yaptığımız işlemeler, yurt için veya yurt dışında bulunan depolama , arşivleme, bilişim teknolojileri (sunucu, hosting, program, bulut bilişim), güvenlik, çağrı merkezi gibi alanlarda destek aldığımız üçüncü kişilerle, pazarlama ve satış desteği veren şirketlere ve ilgili işleme amaçlarına yönelik hizmet alınan iş ortaklar ve tedarikçilere, bankalar, finans kuruluşları, hukuk, vergi vb. benzeri alanlarda destek alınan danışmanlık firmaları ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilmektedir. Ayrıca açık rızanıza istinaden 5PUANtiye’nin bir kısmının veya varlıklarının (marka, alan adı ve sair ticari işletme unsurları dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın) satılması durumunda Kişisel Verileriniz devralan gerçek ya da tüzel kişilere, bunların paydaşları, iş ortakları, aracıları, danışmanları da dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki üçüncü kişilere devrin gerektirdiği ölçüde aktarılabilir, işlem sürecinde bu üçüncü kişiler tarafından gerekli değerlendirmenin yapılması ile sınırlı ölçüde işlenebilir ve devir halinde devralan taraf varlıklarla birlikte bu varlıklara bağlı değerler olan Kişisel Verilerinizi kendisi veri sorumlusu olacak şekilde işlemeye devam edebilir.

Facebook tarafından elde edilen ve 5PUANtiye ile paylaşılan bilgiler: “Kişisel verilerinizi, internet sitemiz/mobil uygulamalar üzerinden sunulan Facebook özellikleri ve hizmetleri kapsamında iş ortağımız Facebook’a aktarabiliriz.” Söz konusu özellikler ve hizmetlerin kullanımı, gizliliğinize ilişkin haklarınız ve ayar seçeneklerine yönelik detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz Facebook Veri İlkesi’ne tabidir.

 - İnternet sitemizi/mobil uygulamamızı kullanımız kapsamında; Facebook üzerinden oturum açarak üyelik oluşturabilirsiniz. Bu şekilde kayıt olmanız durumunda profilinizdeki herkese açık bilgilerin bizler ile paylaşılmasına izin vermiş sayılmaktasınız.

- Facebook’un sosyal eklentilerini kullanabilirsiniz. Örneğin; Facebook platformu üzerinden içeriğimizi “beğenebilir” veya “paylaşabilirsiniz”.

 - Sizin hareketlerinizi anlamamıza yardımcı olan çerezleri (aynı zamanda “Facebook Pixel” olarak kullanılabilecektir.) internet sitemiz/mobil uygulama üzerinden kabul edebilirsiniz. Çerezlerin kullanımı ile cihazınıza, hizmetlerimizi ne şekilde kullandığınıza, yaptığınız satın alma işlemine ve gördüğünüz reklamlara, Facebook hesabınız olup olmadığına veya Facebook ile giriş yapıp yapmadığınıza ilişkin bilgiler de elde edilmektedir. Söz konusu Facebook özelliklerini kullanımınız ile;

- Facebook (veya Instagram, Messenger veya diğer Facebook hizmetleri) üzerinden ilginizi çekebilecek reklamların göstermemize,

- İnternet sitemiz/mobil uygulamamız ve reklamlarımızın verimliliğini ölçmemize ve analiz etmemize olanak sağlayacak verileriniz toplanmaktadır.

Bunun yanı sıra; internet sitemiz/ mobil uygulamamız üzerinden Google reklam hizmetlerini kullanmamız durumunda Google kişisel verilerinize erişebilmektedir. Kişisel verilerinizin Google tarafından kullanılmasına yönelik detaylı bilgilere bu hizmet ve veri işleme faaliyetinin tabi olduğu Google Gizlilik & Koşullar dokümanından erişebilirsiniz.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZE YÖNELİK KVKK’DAN DOĞAN HAKLARINIZ VE VERİ SORUMLUSU OLARAK DESTEĞİMİZ

KVKK madde 11 uyarınca 5PUANtiye’ye başvurarak;

· Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

· Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

· Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

· Yurt içinde veya yurt dışında Kişisel Verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

· Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

· Amaç, süre ve meşruiyet prensipleri dâhilinde değerlendirilmek üzere Kişisel Verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

· Kişisel verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin Kişisel Verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· İşlenen Kişisel Verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi durumunda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme,

· Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi ve bu sebeple zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz. Bu kapsamda, bu haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda yer alan formu doldurarak veya kendi talebinizi Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen şartları taşıyacak şekilde oluşturarak aşağıda verilen e-posta adresimize veya posta adresimize Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen yöntemlerle gönderebilirsiniz. 5PUANtiye, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Taleplerin 5PUANtiye tarafından sonuçlandırılmasına ilişkin ayrıca bir maliyet doğması hâlinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücretler 5PUANtiye tarafından talep edilebilir.

 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Başvuru Formu 

 

Posta adresi: Kültür Mahallesi, Nisbetiye Cad. Akmerkez Apt. 54/8  Beşiktaş,  İstanbul, Türkiye

İstanbul (İstanbul Ticaret Sicili No: 235897-5 , Mersis No : 0001206300100001

E- posta adresi : kvkk@5puantiye.com

 


 

 

X Çerezleri içerikleri ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri eklemek ve sitedeki hareketleri analiz etmek için kullanıyoruz. Ayrıca web sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz. İnternet sitemizi kullanarak, bu çerezlerin kullanımını kabul etmiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için, Çerezler Politikamızı inceleyebilirsiniz.